Steun ons en help Nederland vooruit

Juliette Brandenburg-Verwer

Fractievoorzitter

Mijn naam is Juliette Brandenburg-Verwer, geboren in 1982, getrouwd met Remco en sinds 2012 moeder van Guido. Naast mijn raadlidmaatschap werk ik 24 uur in de week als beleids-/ kwaliteitsmedewerker bij Ambulancezorg Zoetermeer en de RAV Haaglanden en ik werk 8 uur per week bij Stichting Cardiologie Amsterdam. Hier heb ik de gebieden kwaliteit en ben ik een soort vliegende keep.

Mijn achtergrond is als volgt: Ik studeerde gezondheidswetenschappen in Rotterdam. In deze studie heb ik geleerd problemen vanuit verschillende hoeken te benaderen, bijvoorbeeld vanuit het perspectief van Recht, organisatiekunde, economie, sociaal medische invalshoek. Vanuit ieder perspectief zie je iets anders. Zo ervaar ik het ook in de maatschappij, iedereen ziet vanuit haar of zijn perspectief iets anders. Daarom vind ik het zo belangrijk om nieuwsgierig te zijn naar wat de ander ziet. Alleen met het gesprek kom je tot een gedragen oplossing.

Bij D66 ervaar ik ook die nieuwsgierigheid naar wat de ander ziet en ervaart. Ik merk de nuance die dit brengt in standpunten. Daarom ben ik sinds mijn studententijd al lid van D66.

Met heel veel plezier ben ik samen met Remco in 2009 naar Waddinxveen verhuisd. We kozen dit mooie dorp uit vanwege de strategische ligging in de randstad, de groene omgeving, de gemoedelijkheid van een dorp en toch alle voorzieningen voor het dagelijks leven direct in de buurt.

Ons dorp is in verandering. Ons dorp groeit, dat is ook goed. We moeten daarbij het groene karakter bewaken en misschien wel versterken. Daar wil ik aan bijdragen en daarom heb ik me in 2018 verkiesbaar gesteld.

Tegelijkertijd komen er grote veranderingen op ons af de komende jaren: We moeten ons voorbereiden op klimaatverandering en tegelijkertijd ons steentje bijdragen om nog meer klimaatverandering te voorkomen. De gemeente krijgt (alweer) nieuwe taken en er zijn wijzigingen als de omgevingswet op komst.

Graag draag ik ook met onze fractie mijn steentje bij aan de besluitvorming hieromtrent.

Wil jij dat nou ook? Mail me dan op: j.brandenburg@waddinxveen.nl Ik ben nieuwsgierig naar je bijdrage!