Steun ons en help Nederland vooruit

Albert Grooten

Raadslid

Mijn naam is Albert Grooten, 68 jaar, raadslid voor D66 in Waddinxveen. Mijn raadslidmaatschap combineer ik met andere activiteiten in het maatschappelijk leven van Waddinxveen, zoals het voorzitterschap van de stichting Muziek in Waddinxveen (MiW), die kamermuziekconcerten organiseert in de Remonstrantse kerk aan de Zuidkade. Tevens ben ik de initiator van de Waddinxveense Cultuurprijs.

De afgelopen jaren ben ik, naast raadslid en fractievoorzitter, ook actief geweest als afdelingsvoorzitter en commissielid. Als lid van de klankbordgroep voor raadsleden in Midden Holland heb ik aan de wieg gestaan van het versterken van de bestuurlijke samenwerking met Gouda, Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard.

Ik heb een technische achtergrond (TU Delft) en heb mijn wortels in het bedrijfsleven, met de laatste jaren van mijn actieve loopbaan een focus op supersnel internet op basis van glasvezel. Ik geloof in de eigen kracht van mensen, maar verlies degenen die minder goed voor zichzelf kunnen zorgen niet uit het oog. Juist ook voor die groep moet de gemeentelijke overheid er zijn.

In de komende periode hoop ik met ons geweldige team een bijdrage te leveren aan het nog duurzamer en groener maken van Waddinxveen en de inwoners echt actief te betrekken bij alles wat hen raakt. Met elkaar maken we Waddinxveen nog aantrekkelijker, toekomstgericht en leefbaar voor alle inwoners, ook voor alle kwetsbare groepen, die nu niet altijd de erkenning en acceptatie krijgen die ze verdienen.

Verantwoordelijk voor o.a. onderstaande portefeuilles:

  • Regionale samenwerking
  • Dienstverlening, relatie met de inwoners
  • Integriteitsbeleid
  • Beheer Openbare ruimte
  • Economische zaken
  • Kunst en Cultuur